7143 Sayılı Af Kanunu ile ilgili açıklamalar için tıklayınız.

18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Kanun’un 15. maddesi ile 2547 sayılı Kanun’a eklenen Geçici 78. Maddede;

“Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler. “ denilmektedir.

Söz konusu madde kapsamında; Üniversitemizden ilişiği kesilen ve Üniversitemize kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrencilerin (Kanun metninde belirtilenler hariç) 18 Mayıs 2018–18 Eylül 2018 tarihleri arasında aşağıdaki formda belirtilen belgeler ile birlikte şahsen Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde öğrenimlerine devam edebilecekler.

Başvuru Formu

Diğer Haber Başlıkları