2017-2018 GÜZ YARIYILI DERS KAYITLARI HAKKINDA
11-15 Eylül 2017 - TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.
Enstitümüz lisansüstü öğrencileri ders kayıtlarını www.harran.edu.tr "öğrenci bilgi sistemi" üzerinden şifre ve öğrenci numarası ile yapılacaktır.
(danışman öğrencinin ders kaydını giremez ancak onay verebilir)
Danışman Onayları18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

1-Ders seçimleri mutlaka danışmanın önereceği derslerden olmalıdır. Aksi durumda sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders listesinde kayıt yaptırılacak ders görülmediği takdirde
*Daha önce alınmış ise ÜSTTEN DERS,
*Kalmış ise ALTTAN DERS,
*Tekrar ise NOT YÜKSELT kısmında seçilecektir.(Uzmanlık Alanı ve Danışmanlık dersleri)

2-Müfredat programından dersler seçilirken her dönem 30 AKTS'den az veya fazla ders seçilemez. Aksi halde ders kaydı gerçekleşmemiş olur. Bu durumda dönem kaybına neden olunur.

3-Ders dönemindeki öğrenciler;  “Uzmanlık Alanı Ders Dönemi” dersini seçeceklerdir.

4-Tez dönemindeki öğrenciler; Tez önerisi Enstitüce onaylanmış ise "Uzmanlık Alanı Tez Dönemi dersini seçeceklerdir.

5-"Danışmanlık"ders kaydı; öğrenci kayıttan mezun oluncaya her yarıyıl seçmelidir.

6-"Doktora Yeterlik Döneminde" olan öğrenciler; "Uzmanlık Alanı Tez Dönemi ve "Danışmanlık" derslerini seçmek zorundadırlar.

7-Normal süresini tamamlayan öğrenciler (Yüksek Lisans dört yarıyıl, Doktora sekiz yarıyıl) ders kayıtlarını otomasyonda kesinleştirebilmeleri için öğrenim harcını yatırmak zorundadır. Aksi halde ders kaydı yapılmamış olur.

NOT: Ders aşamasındaki tüm öğrenciler (yeni kazananlar dâhil)  "Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği" dersini almaları zorunludur. Ders döneminde olup, daha önce alan öğrenciler tekrar seçmeyeceklerdir.

NASIL KULLANILIR ?

Harran Üniversitesi