GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
23 Kasım 2018 Cuma 20:10 tarihinde yayınlandıGIDA MÜHENDİSLİĞİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI BOLOGNA DERS İÇERİKLERİ |
|||||||
I. Yarıyıl (GÜZ) | |||||||
SIRA NO | KODU | DERSİN ADI | Z/S | Haftalık Ders Saati | AKTS | ||
Teori | Uygulama | Kredi | |||||
1 | 5110103 | Öğütme Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
2 | 5110204 | Gıdalarda Renk Maddeleri ve Analizi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
3 | 5110105 | Ekmek Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
4 | 5110107 | Beslenme İlkeleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
5 | 5110109 | Meyve Suyu İşleme Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
5 | 5110111 | Reçel Yapım Tekniği | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
6 | 5110113 | Gıda Biliminde Son Gelişmeler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
7 | 5110117 | Yoğurt Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
8 | 5110119 | İçme Sütü Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
9 | 5110121 | Şarap Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
10 | 5110127 | Süt Kimyası ve Biyokimyası | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
11 | 5110129 | Enzim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
12 | 5110131 | Süttozu ve Koyulaştırılmış Süt Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
13 | 5110133 | Meyve-Sebzelerin Kurutularak Dayandırılması | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
14 | 5110135 | Şekerleme Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
15 | 5110139 | Peynir Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
16 | 5110141 | Bisküvi Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
17 | 5110143 | Buğday Kimyası ve Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
18 | 5110145 | Mikrobiyolojik Güvenlik ve Kalitede HAACP | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
19 | 5110149 | Makarnalık Buğday Kalitesi ve Kalite Değ. | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
20 | 5110151 | Gıda Mühendisliğinde Mekanik Prosesler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
21 | 5110153 | Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
22 | 5110155 | İleri Gıda Analizleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
23 | 5110157 | Süt Esaslı Ürünler Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
24 | 5110158 | Gıda Biyoteknolojisi Ve Endüstriyel Uygulamal... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
25 | 5110159 | Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
26 | 5110160 | Gıda Endüstirisinde Ürüm Geliştirme | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
27 | 5110161 | Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
28 | 5110162 | Zeytin ve Zeytinyağı İşleme Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
29 | 5110163 | Gıdalarda Aroma ve Aroma Maddeleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
30 | 5110164 | Gıda Lipitleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
31 | 5110165 | Gıda Mühendisliği İstatistiksel Uygulamalar | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
32 | 5110166 | İleri Süt Mikrobiyolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
33 | 5110167 | Kimyasal Gıda Katkıları | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
34 | 5110168 | Laktik Asit Ürünleri ve Sirke Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
35 | 5110169 | Prebiyotikler ve Probiyotikler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
36 | 5110170 | Süt İşleme Mühendisliği | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
37 | 5110171 | Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği ve Mo... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
38 | 5110172 | Gıda İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon Tasarım... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
39 | 5110173 | Gıdalarda Raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmes... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
40 | 5110174 | Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
41 | 5110175 | Süt Ürünlerinde Analiz Yöntemleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
42 | 5110176 | Gıdalarda Yapı ve Reoloji | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
43 | 5110177 | Hububat ve Yağlı Tohumların Kurutulması ve De... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
44 | 5110178 | Gıdalarda Su Aktivitesi ve Soğurma | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
45 | 5110180 | Su Ürünleri İşleme Teknikleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
46 | 5110189 | Zeytinyağı İşleme Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
47 | 5110190 | Yoğurt Üretim Teknolojisinde Son Gelişmeler | S | 3 | 0 | 3 | 5 |
48 | 5110191 | Peynir Üretim Teknolojisinde Son Gelişmeler | S | 3 | 0 | 3 | 5 |
49 | 5110192 | Düz Ekmek Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
50 | 5110193 | Uçucu Yağ ve Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
51 | 5110194 | Su Ürünlerinde Gıda Güvenliği | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
52 | 5110195 | Tekstür ve Tekstürel Özellikler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
53 | 5110179 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği | Z | 3 | 0 | 3 | 6 |
54 | 5110102 | Seminer | Z | 0 | 2 | 0 | 6 |
55 | 5110701 | Danışmanlık | Z | 0 | 1 | 0 | 0 |
56 | 5110704 | Uzmanlık Alanı Dersi | Z | 4 | 0 | 4 | 6 |
Öğrencinin Bir Dönemde Alması Gereken En az Ders Yükü | 21 | 30 | |||||
Z: Zorunlu S: Seçmeli |
|||||||
II. Yarıyıl (BAHAR) | |||||||
SIRA NO | KODU | DERSİN ADI | Z/S | Haftalık Ders Saati | AKTS | ||
Teori | Uygulama | Kredi | |||||
1 | 5110202 | Gıdalarda Renk Maddeleri ve Analizi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
2 | 5110203 | Yenilebilir Mantarlar ve Besin Değerleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
3 | 5110210 | Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
4 | 5110212 | Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
5 | 5110214 | Gıda Biliminde Son Gelişmeler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
6 | 5110216 | Süt Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
7 | 5110218 | Yabancı Tip Peynir Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
8 | 5110220 | Gıdalarda Kullanılan Antimikrobiyel Maddeler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
9 | 5110222 | Dondurma Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
10 | 5110224 | Malt ve Bira Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
11 | 5110226 | Gıda Tesislerinin Kuruluş ve Organizasyonu | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
12 | 5110228 | Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
13 | 5110230 | Isı Uygulaması ve Alternatif Teknolojiler | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
14 | 5110232 | Meyve-Sebzelerin Dondurularak Dayandırılması | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
15 | 5110234 | Meyve Suyu Durultma Tekniği | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
16 | 5110238 | Şarap Analiz Yöntemleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
17 | 5110240 | Yüksek Alkollü İçkiler Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
18 | 5110242 | Toplumda Beslenme Sorunları | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
19 | 5110246 | Gıdaların Kur. Güneş Enerjili Kurutucular | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
20 | 5110248 | Süt Ürünlerinde Yapı ve Reoloji | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
21 | 5110250 | Ek. Buğday - Un Kalite Krit. ve Kalite Değ. | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
22 | 5110252 | Peyniraltı Suyu Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
23 | 5110254 | İşlenmiş Meyve-Sebze Ürün. Kalite Kontrolü | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
24 | 5110258 | Fermente Süt Ürün. Tat ve Aroma Gelişimi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
25 | 5110259 | Gıdaların Kurutulmasında Püskürtmeli Kurutucu... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
26 | 5110260 | Alkolsüz İçecekler ve İçecek Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
27 | 5110261 | Süt Kolloidlerinin Agregasyonu ve Jelleşmesi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
28 | 5110262 | Proteinlerin Gıda sistemlerinde İşlevleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
29 | 5110263 | Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiği ve Mo... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
30 | 5110264 | Baharat Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
31 | 5110265 | Fonksiyonel Gıdalar | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
32 | 5110266 | Gıda Ambalajlama Teknolojisinde Yeni Gelişmel... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
32 | 5110267 | Gıda Karbohidratları | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
33 | 5110268 | Gıda Proteinleri ve Elektroforez Uygulamaları | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
34 | 5110269 | Gıda Toksikolojisi ve Allerjenleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
35 | 5110270 | Ileri Gıda Biyokimyası | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
36 | 5110271 | Meyve Şarapları ve Özel Şaraplar Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
37 | 5110272 | Özel Tahıl Ürünleri Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
38 | 5110273 | Peynir Kusurları ve Önleme Yolları | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
39 | 5110274 | Starter Kültür Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
40 | 5110275 | Fermente Tahıl Ürünleri Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
41 | 5110276 | Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
42 | 5110277 | Enzim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
43 | 5110278 | Tereyağı Üretim Teknolojisi | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
44 | 5110279 | Tahıl ve Baklagil Kalitesi ile Kalite Kontrol... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
45 | 5110280 | İleri Gıda Temel İşlemleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
46 | 5110281 | Gıdalarda Tağşişin Moleküler Yöntemlerle Anal... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
47 | 5110282 | Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar ve Analiz Yönt... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
48 | 5110283 | Geleneksel Et Ürünleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
49 | 5110284 | Gıdalarda Kromatografik Analiz Teknikleri | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
50 | 5110285 | Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm... | S | 3 | 0 | 3 | 6 |
51 | 5110293 | Fonksiyonel Süt Ürünleri | S | 3 | 0 | 3 | 5 |
52 | 5110179 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği | Z | 3 | 0 | 3 | 6 |
53 | 5110201 | Seminer | Z | 0 | 2 | 0 | 6 |
54 | 5110601 | Danışmanlık | Z | 0 | 1 | 0 | 0 |
55 | 5110604 | Uzmanlık Alanı Dersi | Z | 4 | 0 | 4 | 6 |
Öğrencinin Bir Dönemde Alması Gereken En az Ders Yükü | 21 | 30 | |||||
III. Yarıyıl (GÜZ) | |||||||
SIRA NO | KODU | DERSİN ADI | Z/S | Haftalık Ders Saati | AKTS | ||
Teori | Uygulama | Kredi | |||||
1 | Danışmanlık | Z | 0 | 2 | 0 | 0 | |
2 | Uzmanlık Alanı Dersi | Z | 4 | 0 | 4 | 6 | |
3 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Z | 4 | 0 | 4 | 24 | |
Toplam | 30 | ||||||
IV. Yarıyıl (BAHAR) | |||||||
SIRA NO | KODU | DERSİN ADI | Z/S | Haftalık Ders Saati | AKTS | ||
Teori | Uygulama | Kredi | |||||
1 | Danışmanlık | Z | 0 | 2 | 0 | 0 | |
2 | Uzmanlık Alanı Dersi | Z | 4 | 0 | 4 | 6 | |
3 | Yüksek Lisans Tez Çalışması | Z | 4 | 0 | 4 | 24 | |
Toplam | - | - | - | 30 | |||
Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | |
Güncel Ders Listesi (Türkçe) | |
Güncel Ders Listesi (İngilizce) | |
Program Öğrenme Çıktıları (Amaç ve Hedefler) | |
Güncel Bologna Ders İçerikleri (Tamamı) | |